Printvenlig udgave

Åbning af VandTek16

20. september 2016

VandTek16 blev åbnet af Miljø- og fødevareministeren Esben Lunde Larsen med en tale om visioner og et interessant besøg på Kemic Vandrens' stand.

Miljø- og fødevareministeren indledte med sine erfaringer fra udenslandsrejser, hvor situationen med vand og spildevand ser markant anerledes ud end den vi har i dag her hjemme. Faktisk minder den de fleste steder om vores fortid. Modsætingen, eller fremtiden, som Esben Lunde Larsen kalder den, ligger i Ringkøbingskjern og er Aquatarium som: ”Det er et godt eksempel på det gode samarbejde mellem virksomheder, forskning, myndigheder og forsyningen. Et samarbejde der er helt afgørende for at realisere den fælles vand-vision …

Dette er netop det, som Kemic Vandrens arbejder på, og som ses med Aquatarium. Men vi arbejder også på andre tiltag og projekter, fx Den Trojanske Hest som ministeren var forbi Kemic Vandrens’ stand og høre mere om. Projektets mål er at finde en metode, hvorpå det er muligt at udnytte pesticidenedbrydende evner blandt bakterier i sandfiltre, hvorved man har en bæredygtig og effektiv rensningsmetode til forurenet vand og kilder. 

Med dette er Kemic Vandrens med i den  ”fælles vision om at gøre Danmark til verdens førende i at levere intiligente, bæredygtige og effektive vandløsninger i 2025” som Ministeren sagde i sin tale.

Som Esben Lunde Larsen afrundede med i sin tale, er vand højt på dagsordnen – ikke blot på lokale plan, men helt op til FN som en del af verdenens bæredygtighedsmål. Det er Kemic Vandrens med på og arbejder altid med den nyeste forskning og teknologi frem mod fremtiden.

 

Mød os på Stand 3000 og få en snak om fremtidens vandværk og dit vandværk.
 

 

Copyright © 2007-2018 Kemic Vandrens A/S