Printvenlig udgave

Ry Vandværk

Vandværk med fokus på hygiejne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ry Vandværk består af to vandværker, der forsyner 2000 hustande med 300.000 m³ pr. år. 
Vandværket er udført i materialer med størst mulig fokus på hygiejne. Her er den rustfri rørføring valgt, da dette materiale er lettere at rengøre og holde fri for bakterier. Filtertankene er hel coatede både ind- og udvendig for at sikre det hygiejniske høje niveau som vandværket har.

For at sikre kvaliteten af vandet er vandværket fuldautomatisk med alarm- og SRO-anlæg, der overfører data til PC og tablet. Dette betyder at man døgnet rundt kan observere og registrere, så der kan reageres hurtigt i tilfælde af fejl.

Vandværket er fremtidssikret med mulighed for udvidelse  

Kvalitetsikringen fra boring til forbruger er det gennemgående mål for Ry Vandværk, og med det nye vandværk er der gjort mange tiltag for at sikre netop dét. Det nye vandværk sikrer forbrugerens drikkevandskvalitet allerede ude ved de fire kildepladser. Dette gøres ved instalationen af råvandmanifolden, som muliggør valgfri fordeling på filterlinjen. Dermed sikreres mod forurening og kan anvendes ved arbejde på boring og ledningsnet.
Når vandet er inde på vandværket sikrer de to filterlinjer yderligere sikkerhed for den bedste kvalitet. Det betyder, at man reelt har to vandværker i et. I tilfælde af forurening eller reparation på en linje vil det være muligt at køre fuld drift på den anden linje. Linjerne har dobbeltfiltrering og kan frakobles individuelt, både på anlægget og på de to rentvandstanke. 

Fremtidssikringen af vandværket har også været en vigtig del af projekteringen. Der er taget højde for udvidelse, da der er plads til yderligere filtre i bygningen og valget af rustfri rørføring sikrer mod rust.

  

 

 

 

Copyright © 2007-2018 Kemic Vandrens A/S